23 de gen. 2009

ALUMNES AMB DISLÈXIA

Basat en la feina de n'Enriqueta Garriga (que és un material que ja va penjar na Mariajo i el podeu trobar a la carpeta de Consciència fonològica) he escanejat un document que conté orientacions d'activitats per treballar dins l'aula i que afavoreixen, especialment, als infants amb dislèxia o trets dislèxics (crec que no es veu molt nítid, però es pot llegir). Podeu fer adaptacions de les activitats que proposa així com "canviar-li el format": fer-les com un joc, com una feina de paper, etc.


Després també he penjat uns materials d'activitats que jo vaig emplear amb un grup de primer i que poden aprofitar tot el grup . He intentat descriure les activitats detalladament; de totes maneres, com ja sabeu, si voleu res m'ho demanau (cap problema!!).



I, per últim, he penjat un abecedari-fonètic. Amb els infants amb dislèxia que he fet feina, moltes vegades, els ha anat molt bé associar la grafia d'una lletra amb el so que produim en dir-la; els hi resulta més fàcil "recordar"(més que amb una paraula que comença amb aquella lletra). Per aìxò, us deixo aquest abecedari. No hi són totes les lletres però, tot d'una que els trobi, penjaré els que falten (així com els dígrafs).


Fins aviat!