22 de des. 2008

FEIM DE PICASSO!!

En aquesta pàgina web els infants podran jugar a fer les seves composicions imitant al genial artista. És una pàgina inglesa però amb les imatges és fàcil d'entendre. Espero que us agradi!!

18 de des. 2008

16 de des. 2008

RECULL DE WEBS RELACIONADES AMB AUDICIÓ I LLENGUATGE

Recull de webs relacionades amb audició i llenguatge.


ACTUALITZACIÓ: Sembla que aquest enllça ja no funciona. Vos deixo un enllaç a la revista DIM, on trobareu diferents informacions relacionades amb l'educació

15 de des. 2008

GUIA ATENCIÓ ALUMNES AMB AUTISME

Aquí teniu una guia que tracta l'atenció dins l'escola ordinària als alumnes amb necessitats educatives especials associades a autisme, psicosi o retard mental. Només l'he pogut fullejar però m'ha semblat interessant, sobretot el capítol 4, que és on es centra a l'intervenció.




(Aquest treball és una llicència per estudis de na Anna Maria Gayet Pastor (curs 2003-2004))

Fins aviat!!

14 de des. 2008

ATENCIÓ A LA DIVERSTAT

He trobat aquesta pàgina web que recull recursos i informació al voltant d'aquest tema i els ordena segons les diferents necessitats educatives. A més, també ofereix enllaços sobre temes d'orientació i tutoria així com també de les diferents àrees, entre d'altres.




Fins aviat!

"PRAXIAS DIVERTIDAS"

He tret aquesta presentació tan bonica del blog d'una mestra d'audició i llenguatge de Vigo. Està en gallec, però s'enté


Aquesta és la direcció: http://blogauladeal.blogspot.com/.


Són dibuixos per a fer exercicis bucofonatoris, i els he trobat divertits, per a descarregar a l'ordinador de l'aula i deixar que els nins intentin fer els moviments i onomatopeies.

12 de des. 2008

ATENCIÓ ALS ALUMNES AMB TDAH

Us penjo una guia d'atenció educativa a on trobareu estratègies per tal d'intentar atendre de la manera més ajustada possible als alumnes i adolescents que presenten problemes per concentrar-se o controlar el seu moviment i els seus impulsos.

Esper que us sigui útil!


Fins aviat!!

6 de des. 2008

IMMERSIÓ LINGÜÍSTICA


He trobat aquesta pàgina amb recursos per a l'ensenyament del català a petits.

He vist que utilitzen les "ordres Montessori", de Vicencs Vives, i m'ha agradat... però abans de comprar-ho us demanem als tutors: teniu aquest material per les vostres aules?

5 de des. 2008

SISTEMES ALTERNATIUS I AUGMENTATIUS DE LA COMUNICACIÓ

Aqui teniu l'enllaç d'un portal web aragonés que tracta sobre sistemes de comunicació augmentatius i alternatius. Hi trobareu material, software, imatges i pictogrames que faciliten la comunicació d'aquells alumnes amb dificultats en aquest aspecte. Pot ser útil pel professorat perquè ofereixen eines per facilitar l'elaboració de materials concrets.

Fins aviat!

http://www.catedu.es/arasaac/

3 de des. 2008

ACTIVITATS DE MATEMATIQUES

Us deixo aquest enllaç on trobareu moltes activitats amb les quals treballar diferents continguts d'aquesta àrea. Poden jugar els alumnes tot sols ja que són autocorrectius. Les activitats estan classificades en:


  1. Numeració

  2. Decimals, Fraccionaris, Mixtos Percentatges i nombres primers

  3. Deducció, Propietats i jocs

  4. Equacions, arrels i potències

  5. Problemes i enigmes

  6. Les operacions

  7. Càlcul mental

  8. Geometria plana

http://www.xtec.cat/centres/a8027365/concurs/concursple/activitatmates.htm


Fins aviat!!!


22 de nov. 2008

ENDIVINA ENDIVINALLA

Endevina... Endevinalla




En aquesta pàgina trobareu un recull de 171 endevinalles, compostes per una animació flash i un text



Trobat a http://ticceppalma.blogspot.com/

EL PENJAT

Aquest és el joc del penjat. La resta de jocs també m'agraden molt




val

CANÇONS PER A EDUCACIÓ INFANTIL

CANÇONS PER EDUCACIÓ INFANTIL

Aquí teniu un treball que recull les lletres de més de 100 cançons que podem emplear a Educació Infantil. A més, també penjo els arxius wav on podeu trobar totes les cançons (cantades) organitzades per temes.


CLICAU AQUÍ PER DESCARREGAR ELS ARXIUS


21 de nov. 2008

RECURSOS CLIC NEWS (JCLIC)

Aquí us deixo aquest enllaç on trobareu tots els projectes JCLIC que s'han publicat fins ara.

http://clic.xtec.net/es/com/clicnews.htm

De moment, hi ha 19 clic news amb un munt d'activitats per poder treballar. Hi ha molts projectes interessants però us deixo un document que recull on podeu localitzar alguns dels que jo empleo a l'aula així com què es treballa amb cadascun d'ells.


Necessitareu tenir instal·lada la plataforma JAVA en el vostre ordinador per poder obrir els projectes. En aquest enllaç trobareu tot el necessari per a poder-lo fer.

http://clic.xtec.net/es/jclic/index.htm

19 de nov. 2008

MÉS SOBRE HABILITATS SOCIALS, EMOCIONS I SENTIMENTS


Aquí teniu uns documents amb imatges de situacions reals molt clares que poden anar bé per il.lustrar aquests aspectes i treballar-los amb el grup a l'aula. Espero que us siguin útils!




http://www.mediafire.com/file/xzgntkmo5yn/Targes_amb_fotos_de_SEAL.pdf


http://www.mediafire.com/file/dvjyznamjtj/Mes_targes_amb_fotos_de_SEAL.pdf

PAGINA CREENA

Vos convidam a fer una volteta per la pàgina del Centre de Recursos d'Educació Especial de Navarra. Hi trobareu moltíssims materials per atendre la diversitat.

Els materials estan en català però el nostre director ens ha comentat que utilitza el http://www.internostrum.com/ per traduïr-los.

CREAR MONSTRES

Pàgina amb un joc per a crear monstres
Per a provar-ho m'he fet un autoretratooo

16 de nov. 2008

CONTES RECEPTES DE CUINA I MÉS

Na MªVictòria (companya del Rafal Vell) ens ha fet arribar aquests enllaços de pàgines web molt interessants per treballar amb els nostres alumnes. Moltes gràcies!!!

http://www.unamadecontes.cat(una web on podem trobar tots els contes de la sèrie catalana; molt útil per treballar diferents aspectes: contes, tècniques de plàstica; emocions i sentiments,....)

http://www.tv3.cat/ptv3/tv3TotsVideos.jsp?idint=14815 (en aquesta web podreu trobar un programa de cuina fet amb titelles on, a cada episodi, tenen com a convidat a la seva cuina a un personatge d'un conte popular que explicarà una recepta

15 de nov. 2008

PROGRAMA DECIDEIX I DOCUMENT E. BOLEA I F. VILÀ

Bones a tothom! Som na Sandra, companya de feina de na Mariajo al Rafal Vell. Gràcies a ella ens hem engrescat en aquesta petita aventura conjunta de fer aquest blog. Primer, ha hagut de ajudar-me (MOLT!!!) a començar a dominar una mica aquest entorn (ja veurem com va!). Res, només volia saludar-vos i, de pas, penjar un parell de documents.

El primer és un document molt interessant sobre els trastorns de conducta a l'escola. És un treball de n'Enric Bolea i en Francesc Vilà (entre d'altres) i plantegen la intervenció en aquests casos des d'una perspectiva diferent. Espero que us sigui útil!




També us deixo el programa "Decideix" (1 i 2). És un programa adreçat a primària per aprendre a resoldre situacions determinades mitjançant el desenvolupament de les habilitats socials i cognitives (tarda una mica en carregar perquè "pesa" molt; intentaré cercar l'enllaç on el vaig trobar per tal que sigui més àgil).









Fins aviat!!!

12 de nov. 2008

CREDA LLEIDA

Aquesta pàgina ens ofereix un munt d'activitats:
http://www.xtec.es/serveis/creda/c5900022/

Aquí he copiat les novetats de novembre:

Recursos TIC-TAC
JClic de logopedes. Margarita Fortuny. JClic amb els fonemes vocàlics, consonàntics, grups consonàntics, modus i punt d'articulació i sonoritat. Activitats amb diferents llistes de paraules en les que es pot enregistrar la paraula o el so i escoltar-ho al moment. http://www.xtec.cat/~mfortun4/jclics/logopedia.htm

26 coses de classe. Immaculada Vilatersana Lluch. JClic per treballar lèxic de l'escola amb fotos: http://clic.xtec.cat/db/act_ca.jsp?id=3480

MONTSE MOLET. Lèxic de l'escola. CREDA-Lleida, 2008. Dos lotos i dues oques amb vocabulari de l'escola. http://www.xtec.cat/creda-lleida/mataval.htm

La Caputxeta Vermella. Elisabeth Freixa Armengol, Maribel Villagrasa García i Marta Roca Fajarnés. Dibuixos: Enric Balaguer Roca. http://clic.xtec.cat/db/act_ca.jsp?id=3092 Paquet d'activitats al voltant del conte de La Caputxeta Vermella. El paquet pretén treballar diferents aspectes de la llengua i consta d'11 parts: Conte, Comprensió, Endreçar imatges, Semàntica, Frases i texts, Endevinalles, Bafarades, Articles per concordança, Preposicions per concordança, Verbs per concordança, Signes de puntuació.

Sàlix i els sentits. Lacenet Callús (Bages). Aquest és un projecte pensat per facilitar el treball dels sentits a l'educació infantil.El fil conductor és un personatge de ficció, en Sàlix, que introdueix cada sentit i proposa unes activitats. El projecte consta de 5 apartats un per cadascún dels sentits. Podeu treballar discriminació auditiva, paraules oposades, ... http://clic.xtec.net/db/act_ca.jsp?id=3258

Diccionari d'imatges, agrupades per categories semàntiques. http://www.leoloqueveo.org/inicio.htm

http://www.systranbox.co.uk/ Traductor. Pàgina web on podeu introduir textos curts o pàgines web i ho tradueix. Tradueix de - a: Arabic, Chinese, Dutch, English, French, German, Greek, Italian, Japanese, Korean, Portuguese, Russian, Spanish and Swedish.

GENERALITAT DE CATALUNYA. Optimot, consultes lingüístiques. Consta d'un cercador d'informació lingüística que ajuda a resoldre dubtes sobre la llengua catalana. Quan les opcions de cerca que ofereix l'Optimot no resolen el dubte lingüístic, es pot accedir a un servei d'atenció personalitzada. http://www20.gencat.cat/portal/site/Llengcat/template.PAGE/menuitem.0ee0bcc77434e6b0a2fd1210b0c0e1a0/?vgnextoid=947501713ef61110VgnVCM1000000b0c1e0aRCRD&vgnextchannel=947501713ef61110VgnVCM1000000b0c1e0aRCRD&vgnextfmt=default
GENERALITAT DE CATALUNYA. Traductor automàtic. 
El servei de traducció automàtica de la Generalitat permet traduir en línia textos curts i pàgines web.La traducció resultant és de qualitat esborrany i s'ha de revisar per obtenir la qualitat d'una traducció professional.Està disponible per als parells de llengües següents: català ↔ castellà, català ↔ anglès, català ↔ francès, català ↔ alemany, català ↔ occità, català ↔ occità aranès, castellà ↔ occità, castellà ↔ occità aranès. Traducció de textos. Traducció de pàgines web http://traductor.gencat.cat/index_ca.jsp

Traducció de textos

Traducció de pàgines web

->
Volem pa amb oli!. http://http://clic.xtec.cat/db/act_ca.jsp?id=3499. Maria Torres Español. CEIP Els Planells. Artesa de Segre (Noguera) Projecte d'activitats JClic on partint de l'alimentació saludable, casolana i tradicional per treballar aquests tastets a P3, i fer-ne un treball pràctic i de paper a l'aula. Després, a P4 poden fer les activitats a l'aula d'informàtica.

HIVERN - NADALDibuixos i imatges per pintar o retallar. També n'hi ha de Nadal, l'hivern, ...
Loto amb imatges. Buscar les diferències. L' hivern http://clic.xtec.cat/db/act_ca.jsp?id=3494 Marta Iglesias i Marta Mañas. C Escola Vedruna. Arbúcies (Selva) Projecte d'activitats adreçat a alumnes de P5 sobre l'estació de l'hivern. Al llarg del projecte es treballen diferents aspectes relacionat amb l'estació, el fred, els animals que hivernen, la població d'Arbúcies, la roba que fem servir a l'hivern, etc.
http://www.edu365.cat/infantil/medi/index.htm El món per un forat.

L'hivern.http://www.edu365.cat/nadal/ Molts enllaços relacionats.
http://cpnl.cat/nadal/ Consorci per a la Normalització Ling.
http://nadal.lamalla.cat/ Cançons, postals, receptes, ...

11 de nov. 2008

ESCOLA DE PARES

Aquest ppt. està realitzat per les nostres companyes d'audició i llenguatge de la zona de Calvià, que com podeu veure, són molt feineres.
M'ha agradat la idea (que ja m'anava rondant pel cap). Amb les tutores d'E.I podriem organitzar alguna cosa semblant. El curs que vé, clar...
De moment, tenim aquest document, que trob molt útil, tant per a mestres com per a pares.

AH! Els llibres que surten a la bibliografia els tenim al departament de suport. Estan a la vostra disposició

10 de nov. 2008

PROVA DE RESPIRACIÓ

Pensant i pensant com fer una observació de la forma de respiració i descartar que alguns nins puguin ser respiradors bucals, vaig adaptar aquest conte, (De S. Echeverria, "La voz infantil"), per a passar una "Prova de Rosenthal" versionada.

(http://odonto32.com/noticias/articulos/el-respirador-bucal.htm (pitja per a informació sobre respiradors bucals i prova de Rosenthal))

Els nins han de fer 20 respiracions, primer amb la boca tancada, respirant pel nas, després amb un forat del nas tapat i després amb l'atre.

Aquest dies hem fet l'activitat en E.I, les tutores (totes estressades) anaven apuntant si els nins feien o no les respiracions, mentre jo contaba 1,2,3,4... fins a 20!

Aquest són alguns dels dibuixos dels nins de 5 anys A:

(Pel qui no oi arribi la imaginació és el caragol (protagonista del conte), amb les seva porta (boca) ben tancada i les finestres (forats del nas) obertes.


9 de nov. 2008

EL PAPEL DEL MESTRE EN LA CONVERSA

EL PAPER DEL MESTRE EN LA CONVERSA

MODEL LINGÜÍSTIC
- Adapta el seu llenguatge, però no l’emprobreix ni el deforma
- Articula bé.
- Utilitza termes precisos
- S’ajuda amb el gest i la intencionalitat.
- Evita frases llargues i subordinades
DINAMITNZADOR
- Fomenta l’intercanvi comunicatiu d’una manera organitzada i intencionada, fent intervenir tots els infants : dóna iniciatives concretes als interlocutors.
- Aprofita les intervencions dels infantls més avançats, però també fa intervenir als més endarrerits.
- Fa intervenir els infants d’IT (després dels companys: model de producció verbal)
INTERLOCUTOR
- Proposa temes relacionats amb el seu entorn immediat, els seus interessos i necessitats.
- Interpreta els missatges incomplets o poc precíss i ajuda a completar-los.
- Propícia que els infants facin preguntes conceptuals i lingüístiques.
- Dóna informació i fomenta que els infants se’n donin uns als altres.


CORRECTOR SUBTIL
- Fa preguntes tancades (dues possibilitats)
- Repeteix correctament, en forma de pregunta, les produccions de l’infant.
- Repeteix correctament, en forma d’assentiment, les produccions de l’infant.
- Amplia les frases dels infants.
- Repeteix correctament les produccions de l’infant cap a la resta de grup.
- Fa repetir alguns termes clau.
- Presenta models de frases concretes que l’infant haurà d’utilitzar amb freqüència (rutines i hàbits)
- Utilitza cantarelles repetitives i rodolins
- Fa repetir la frases quan es considera que ho pot dir correctament.

AMB ELS INFANTS D’IT
- Li dirigeix la paraula.
- Valora i recull les intencions comunicatives i les iniciatives d’expressió (renou, gest, paraula)
- L’estimula a participar i a mantenir intercanvis verbals.
- Dóna pistes per a produir una paraula o un missatge, quan no el recorda exactament: gest, assenyalant, dibuixant, començament o final de paraula…
- Interpreta, completa i reformula en veu alta el missatge: aclariments, tradueix el llenguatge gestual…

1 de nov. 2008

27 d’oct. 2008

20 d’oct. 2008

18 d’oct. 2008

JOCS D'EXPRESSIÓ ORAL

Enguany volia començar a col·laborar amb els tutors de primer cicle fent una sessió quinzenal d'estimulació del llenguatge oral a les aules, mitjançant jocs orals, cançons... al final, per diferents motius, no s'ha pogut fer. Ja serà un altre any... Això és una de les webs que havia consultat per a fer aquestes sessions.


ACTUALITZACIÓ: Sembla que aquest enllaç ha deixat de funcionar. Cliqueu AQUÍ per descarregar altres materials semblants

13 d’oct. 2008

GENMAGIC



Tots aquests jocs tenen versió en català.


AL CONTRARI


Els nins han de tornar a escriure una frase escrita de manera inversa

EL COS HUMÀ


ESCRIPTURA

Completar paraules


AUDIOPUZZLES

En aquesta activitat els nins han d'escoltar els diferents fragments dels contes (la cigala i la formiga i la llegenda de S. Jordi) i després ordenar-los.
Em sembla molt interesant.

He d'investigar un poc per a crear els meus propis audiopuzzles...



18 JOCS EDUCATIUS


LA WEB D'EN BIEL

Per casualitat he trobat aquesta web. Visitau els "materials", els "jocs" i els "enllacos". És molt completa, no pensau?

VOCABULARI BÀSIC

Paquet d'activitats per a treballar vocabulari bàsic

JENNY HARRIS

És una il·lustradora de dibuixos per a nins. La seva web té algunes activitats utilitzades com a recursos d'audició i llenguatge i atenció a alumnes nouvinguts: vestir a una nina, decorar un dormitori o crear un robot.
És interactiu

algun

TERÇ EXCLOSO

Activitat per a fer on-line. El nin ha de encertar quin element no coincideix


DIBUJOS PARA PINTAR

Una altra web amb dibuixos per a imprimir i pintar

COLORIAGE ENFANT


SUPER SIMPLE SONGS

Cançons (en anglès). Són molt bones. Amb un poc d'imaginació les podríem adaptar al català, no? Però clar... necessitarem ajuda... mem si s'animen en Pep Lluís (per traduïr) i en Xesc amb la ximbomba!

CONTES A LA VORA DEL FOC

M'agrada aquest bloc. És una pena que no estigui actualitzat

CIBERCANÇONER


CAPSETES DE MÚSICA

Em va agradar molt aquesta idea de les capsetes de música per a E. Infantil. Encara no ho he posat en pràctica, i vosaltres?

ONOMATOPEIES


VIVIENDO ENTRE SONIDOS

Enllaç a aquest programa, amb activitats de discriminació auditiva.



7 d’oct. 2008

ABSURDS VISUALS



Aquestes làmines es poden utilitzar en petit o gran grup per a desenvolupar expressió oral

Font: http://picasaweb.google.com/clauditacontardo/AbsurdosVisuales#

6 d’oct. 2008

DETECCIÓ DE PERDUES AUDITIVES


Document que inclou pautes de detecció de pèrdues auditives. La pàg. 11 explica els sigens de alerta.


clika


5 d’oct. 2008

AVALUACIÓ TALLERS E.INFANTIL

Aquí teniu el conte i registres que utilitzo per a avaluar la part de preverbal i fonologia als tallers d'infantil



4 d’oct. 2008

MAKING FACES

Aquest programa serveix per a dissenyar cares. Es pot utilitzar pels més petits, al treballar les parts de la cara i també amb nins amb TGD, per a reconeixement d'emocions.

ESTIMULACIÓ DEL LLENGUATGE

COSES A TENIR EN COMPTE
* Utilitzar constantment un llenguatge clar i adult, evitant els diminutivos i el llenguatge infantilizado.

* Respectar el ritme personal del nen quan s'expressa. No interrompre-li quan conta una mica. No anticipar la seva resposta encara que tard en donar-la.

* Si el nen comet errors en el seu llenguatge, no riure aquestes incorreccions, repetir constantment l'expressió. Es pot utilitzar el mètode de correcció indirecta de les paraules del nen, responent-li freqüentment, repetint les seves frases, corregint les paraules mal aquestes i afegint les quals no diu, però sempre després que ell hagi acabat de parlar.

* Habituar al nen que sàpiga escoltar i que ell també sigui escoltat.

*Acostumar al nen que miri als ulls a la persona que parla, acudir quan se li crida, deixar el que aquesta fent i atendre al que se li diu, no interrompre als altres fins que no hagin acabeu el seu missatge. Que sàpiga escoltar fins al final.


ACTIVITATS I JOCS

1º. Esquema corporal....
Quan el nen està jugant amb alguna pepa, podem nomenar-li cada part del cos , assenyalar-la i tocar-la. Després farem que sigui ell mateix qui ho faci, formulant-li preguntes com: Què és això?....On té el nas la pepa?.... També podem aprofitar els moments del bany per a fer-li les mateixes preguntes sobre si mateix. DESCOBRIRÀ EL SEU PROPI COS!

2º. Els Colors.....
Mostrar-li al nen diversos objectes amb diferents colors i demanar-li per exemple que ens de "la poma vermella", "el llapis blau", etc.... Després se li suprimeix l'ajuda de donar-li el nom de l'objecte i solament se li demana el color. Per ultimo serà el nen qui faci les peticions a l'adult. ES DIVERTIRÀ!

3º. Què anem a fer?.....
Aprofitar qualsevol activitat quotidiana per a entaular una conversa amb el nen, un dia de neteja, la cura de les plantes, fer un pastís, etc.... Utilitzar l'activitat per a anar nomenant els diferents objectes que s'utilitzen, dir alguna característica dels mateixos, dir coses que siguin semblants, diferents, etc....

4º. Què hi ha aquí?...... E
s buscarà el que hi ha dintre de: la bossa de mà, la cartera del col·legi, la borsa de la compra, la borsa de lavabo, la caixa d'eines, la butxaca de l'abric, etc.. Cal fer que el nen busqui dintre de la bossa i vagi nomenant tot o que hi ha. Es poden treure tots els objectes i que el nen els vagi introduint dintre nomenant-los. Aquest exercici també es pot utilitzar matemàticament, introduint els nombres, agrupant etc..... QUANTES COSES!

5º. Anem a recordar.....
Qualsevol experiència passada viscuda pel nen pot servir-nos com punt de partida per a parlar amb ell, també podem explicar-li el procés de desenvolupament de cadascun d'aquests esdeveniments. Recordem, un viatge, una visita a casa dels avis, un natalici, una activitat en el col·legi, etc..... HO RECORDES?

6º. Anem a escoltar!
Gravar en un cassette sons que el nen haurà d'identificar. Aquests sons poden ser de: - animals ( ocells, gossos, gats, etc...) - medi ambient (una porta que es tanca, trons, pluja, gent, etc...) - instruments musicals ( una flauta, un tambor, etc...) - propi cos ( roncar, veu, tossir, riures, plors, etc..)

7º. Associació auditiva.....
una, dues i tres......! Digues-me coses que comencin per......
* "a" com avió, àvia........
* "e" com elefant, escombra...........

una, dues i tres...! Digues-me noms de...........
* Joguines, animals, fruites...........

un, dos i tres..! Un gegant és gran, un nan és.............. L'avi és vell, el nen és.................... Els gossos fan "guau", els gats fan...........

GENERE I NOMBRE

Powerpoint amb imatges en singular i plural. Jugarem a fer frases amb les paraules.clika

Adaptació d'un material enviat per 008_antonio

LOTOS FONÈTICS

Com ja sabeu, les mestres d'A.L tenim dificultats per a trobar material publicat en català i, generalment, ho hem de fer nosaltres mateixes. Aquesta és una adaptació del loto fonético de CICERON (CEPE). Vaig afegir els sons del català /z/ i /v/



ORIENTACIONS PER A TREBALLAR AMB ELS LOTOS FONÈTICS
Es poden imprimir 2 vegades. La primera quedarà plastificada sencera (els 12 dibuixos) i l'altra s'ha de retallar dibuix a dibuix.
A. Loto tradicional: El nin va agafant les imatges d'una bosseta, diu el nom i col·loca la imatge en el lloc adient.
B. A la vegada que el nin treu la imatge explica alguna cosa sobre la mateixa
. Quinto: Es necessiten dos o més jugadors: Les targetes corresponents a cada cartró es mesclen a una bosseta. Es juga com al quinto de tota la vida.
D. Es reparteixen les imatges petites als alumnes, qui van montant una història en la qual han de sortir totes les imatges (cada nin decideix quan presenta la seva imatge). El nin més petits poden juntar-seperparelles i fer una frase en la qual surtan les dues imatges.
E. El nin treu dos imatges, diu el nom (es important recordar que l'objectiu principal és l'articulació correcta) i pensa en què es poden asemblar (o diferenciar).
E.

30 de set. 2008

ONOMATOPEIES

DOMINO FEMENI-MASCULI-SINGULAR-PLURAL

ACTIVITATS DE TANCAMENT GRAMATICAL

El nin ha d'acabar les frases amb les paraules adients



Aquí en formato imagen



Aquí en powerpoint

CARTES VOCABULARI

clika

DIBUIXOS DE PRAXIES

Més dibuixos per a l'aula amb moviments linguals.


ON VA PERDRE LA LLUNA LA RIALLA?

La setmana passada vaig escoltar aquest conte a na Mar, mestra de 5 anys. Em va agradar molt:


ON VA PERDRE NA LLUNA LA RIALLA?Miriam Sánchez y Federico Fernández.







A la panxa de la cabra?
















Davall del banc de la cuina?
Damunt el bec de l'anec? Entre els ous de les gallines?









- Fes-me una rialla -li va demanar el seu germà. Però la nina no reia.- Mare, on és la rialla de Na Lluna? - jo no ho sé! va dir ella. El nin va pensar i pensar, però no va conseguir trobar la rialla de la nina. I va dir:- Lluna, jo cercaré la teva rialla.






Pel camí, es va trobar al moix del veïns, i li va demanar: - Has vist la rialla de Na Lluna? - Jo no, demana-li a la vaca que dóna llet. En Daniel es va acostar a riu, i li va demanar a la vaca: - has vist la rialla de la Lluna?- No, jo no, demana-li a la granota! Va mugir la vaca.





Daniel va pujar fins la cova del llop, i li va demanar:- Has vist per alguna banda la rialla de la Lluna?-No, jo no. parla amb l'òliva, que tot ho veu -va aullar el llop.

Ja era de nit, els animals dormian. Només l'òliva vigilava els somnis des de la branca d'un arbre.-Amb l'ajuda d'una ploma, donaràs amb la rialla de la Lluna, va dir l'òliva. I entre pessigolles de ploma va aparèixer la rialla de la nina. Primer, una rialla petita, després una rialla més gran i al final una gran riallada!





Primer va passar conversa sobre les rialles. Al final del conte va treure una ploma i va cridar a alguns nins per provar a passar la ploma i veure si reien.
Va aprofitar per fer sortir als nins més "seriosos" i tots varem comprovar que la ploma funciona de bon de veres.

http://enlavalla.wordpress.com/2007/10/29/%C2%BFdonde-perdio-luna-la-risa-miriam-sanchez-y-federico-fernandez/