24 de nov. 2010

DISFEMIA PAUTES


L'objectiu d'aquestes targetes és que el nin practiqui i interiotitzi les pautes que li ajudaran a reduïr les disfluències.

Les diferents maneres d'introduir-les poden ser:
- Inventar un conte en el qual cada personatge tengui una manera de parlar, (corresponent a una pauta), o que el protagonista es vegi obligat a parlar de diferents maneres.
- Quan el treball és en petit grup o individual, els nins es poden repartir les targetes i fer frases, o lectures, o petites cançons, utilitzant aquestes pautes. La resta ha d'endivinar quina pauta està utilitzant.
- Una altra manera serà ficar totes aquestes targetes dins una bosseta, el nin va treient de la bossa i fa diferents activitats (p.e. resposta a preguntes) utilitzant les diferents pautes.
Jo tenc una capseta amb diferents activitats, com "Llegeix aquest poema", o "qué faries si..." o "digues aquest embarrusament...", o "enumera coses que...". Ai´xí el nin tria una activitat, la qual ha de fer utilitzant una pauta diferent.

Per jo és molt important que aquestes pautes quedin dins l'aula, que el tutor/tutora, sigui conscient d'elles, que s'incloguin com a una manera de parlar correcta, que es recordin i es facin servir

Bé, aquesta és la meva manera d'utilitzar-les, si teniu altres idees, deixau-les als comentaris, per favor!

3 comentaris:

patri ha dit...

Hola Mariajo, estic encandada amb les teves aportacions. Mira, referent a la disfèmia, jo primer mir de treballar el rerafons emocional que hi pugui haver al darrera (desestructuració familiar, manca de vocabulari o fluïdesa verbal, mala integració de la lectoescriptura,...), donant pautes d'actuació a la família i al professor. A infantil solen esser evolutives i no faig gaire incidència, només vaig treballant, de manera general, l'ampliació de vocabulari, l'expressió oral, ...

Pilar Jiménez Hornero ha dit...

Hola Mariajo!

Soy Pilar, del blog siempre-comunicando. Gracias por tu comentario y por presentarme estas pautas tan interesantes.

Si me das tu permiso, podría traducirlas al castellano, para que pudiésemos usarlas en otras comunidades. Me han encantado!

Tú me dices si te parece bien, vale?

Gracias!
Un abrazo,
Pilar

Mariajo ha dit...

Claro que sí, Pilar!
Espero que te sean útiles