11 de febr. 2011

GESTOS D'AJUDA PER A L'ARTICULACIÓ DELS FONEMES

Hola, Mª Virginia,

No sé si et refereixes a imatges dels fonemes (cares amb nins que articulen els fonemes) o als gestos d'ajuda als fonemes, és a dir, a cada fonema li correspon un gest. Si acompanyem l'articulació amb el gest, al nin li ajuda molt.

Així que penjaré les dues coses, i ja ens contaràs.

Imatges dels fonemes pots trobar:

- a la guia pdf del programa Pronunciem, que varem penjar fa un parell de dies.A la pàgina http://www.uiowa.edu/~acadtech/phonetics/spanish/frameset.html
de l'Universitat d'Iowa (castellà)

Al llibre "Entrenamiento fonetico" de CEPE, també surten dibuixos de nins articulant tots els fonemes. Té un munt d'anys aquest llibre, (per cert, les pràxies per a ballar són una versió moderna de les pràxies que hi surten!).
Gestos pels fonemes


En aquest programa surt el gest acompanyat d'un petit video. És molt bó. Està fet per n'Amaia Rivero Zabaleta i na Maite MArtínez Martínez, logopedes del ZENTROA. Per favor, si ho comparteixes, no oblidis dir el nom de les autores.Sempre pots "capturar" les imatges i imprimir-les, o treballar directament amb l'ordinador.

CLICAU AQUÍ PER A DESCARREGAR
Salutacions

ACTUALITZACIÓ DEL 11 DE FEBRER DE 2011
Us deixo un nou document amb fotos de gestos d'ajuda als fonemes

1 comentaris:

Elisenda ha dit...

Fa molt poc que conec el racó de les paraules (que em sembla genial) i moltes vegades no sé com descarregar el material. No sé si no segueixo els passos adequats o es que no puc fer-ho des del meu ordinador per falta d' algun programa (sóc un desastre amb l' informàtica.M'agradaria poder descarregar Gestos pels fonemes i no sé com fer-ho!Si em podeu ajudar, us ho agrairia!Moltes gràcies